Når er det klart for oppstart?

For et år og to måneder siden opprettet jeg denne bloggen og skrev jeg at det å få barn gjorde noe med mannen og meg. Jeg fortalte at vi alltid har drømt om å leve nærmere naturen, mer selvforsynt og at vi ville løsrive oss mer fra det såkalte bruk og kast samfunnet. Vi hadde lenge vist at det er i naturen vi finner en indre ro, der vi klarner hodet og virkelig puster. Jeg delte at vi hadde solgt huset vårt i Tromsø, jeg hadde takket for meg i et av landets største transportkonsern og vi hadde flyttet inn i bjørkeskogen. For å puste og la store prosjekter modnes.

Bloggen så sitt første lys

På dette året har vi som nevnt konkretisert vår idé. Forretningsideen vår er ferdig. Visjon og målsetting er fastsatt. Vi har jobbet knallhardt med vår forretningsplan. Fase 1 er ferdig. Fase 2 vil ferdigstilles i løpet av 2017.

Vi hadde en svevende idé vi for alvor begynte å snakke om når jeg ble gravid. Jeg husker spesielt en helg, vi gikk og gikk i snøen mens vi snakket om drømmen vår. Hvordan vi kunne realisere den, og hva som måtte til. Om vi hadde hva som måtte til. Det virket skremmende å ta sats. Hvor skulle vi begynne? Spesielt høsten 2014 og nyåret 2015 gikk til mange, lange samtaler om dette. Det passet vel ikke akkurat nå? Med baby på gang. Hva med huset vi hadde kjøpt og våre jobber?

Våren 2015 døde min bonusbestemor. Hennes hus ble stående tomt, og mannen min og jeg skjønte at det var nå eller aldri. Vi lanserte ideen for våre nærmeste. Noen fikk sjokk. Noen stemplet oss som gale. Noen mente det var overilt. Jeg tror kanskje også noen trudde det var babybobla. Men de aller fleste heiet på galskapen. Kanskje ikke riktig med en gang, men når informasjonen vi plutselig hadde delt fikk modnet litt.

September 2015 flyttet vi fra Tromsø til landet. Vi brukte ca et halvt år på å konkretisere vår idé. Finne ut nøyaktig hvordan vi kunne gjøre den realiserbar. Starten av andre kvartal 2016 begynte vi å lete etter løsninger på hvordan vi kunne oppnå målsettingene våre. Vi tok kontakt innad i nettverket vårt. Forhørte oss rundt og rett og slett ringte mennesker vi aldri hadde møtt, i håp om at det kunne gi oss noen svar.

28. juni sendte vi en mail til noen vi fant meget viktige og introduserte oss selv. Vi hadde  blitt tipset om en mulighet. Litt over en måned senere hadde vi et første møte. Dette møte gjorde at vi på sett og vis kom et steg nærmere drømmen.

Siden dette møtet har vi fått kjenne mer på vår drøm. Vi har luktet på den. Den har vært så nær at vi har kunnet strekke oss mot den, for å ta på den, men likevel så fjern at vi ikke har rukket frem. Den har vært for langt unna. Det har ført til at vi har kjent på en optimisme og et hav av usikkerhet. I dag står vi foran et ja eller et nei.

Dersom vi får et ja vil det bli årevis med hardt arbeid. Men vi kan da med sikkerhet starte på noe 100 prosent konkret. Får vi nei må vi fortsette å jobbe mot målet som før, bare med en annen innfallsvinkel. Uten et konkret tidsperspektiv. Et ja vil gi oss et tidsperspektiv.

I mens vi har latt oss kjenne disse, for oss, viktige menneskene, har vi pakket loppekassen sammen og flyttet fra skogen i Bardu til skogen i Nordreisa. Det er nemlig i Nord Troms vi ønsker å realisere vår store drøm. Vi har blitt med i et prosjekt som heter HoppIdé, som jobber for at unge gründere skal lykkes i regionen. Gjennom prosjektet har vi fått satt i gang et solid arbeid med en forretningsmodell, vi har fått oss en formell mentor og vi skal delta på masse spennende fremover.

Som dere forstår er det å skulle realisere en livsdrøm ikke gjort over natten. Det krever arbeid og det krever tålmodighet. Vi har brukt ventetiden til å tilegne oss kunnskap vi mangler – og vi er enda langt fra i mål! Vi har vært på landets største konferanse innenfor næringen og vi har vært i dialog med mange mennesker som i dag jobber innenfor samme type bransje, som har kommet med tips og råd til veien videre.

Velviljen og imøtekommelse vi har møtt er helt unik. Vi er blitt invitert på besøk, vi har fått stille spørsmål, vi er vist rundt og har fått tilbud om kompetansebistand. Det er helt overveldende hvor mye bra folk vi har møtt på, som virkelig vil at vi skal lykkes og som heier på oss. Folk som håper på at vi kan bli bransjekollegaer og som vil at vi på sikt skal kunne jobbe sammen for et overordnet mål innenfor næringen.

photo-on-04-07-2016-at-10-59

Utallige timer er brukt foran skjermen og i telefonen

Jeg vet ikke hvor mange timer vi har lagt ned i dette, og det er allerede før vi har startet opp, men det er mange. Tiden som er brukt, og som vil brukes på forarbeid er utrolig viktig. Det blir spennende å se når vi kan sette en forventet startdato. Jeg kjenner hjertet mitt slår raskere og pulsen stiger, når jeg tenker på at dersom vi får ja, vil startdatoen nok være fastsatt før vi går inn i 2017.

 

 

En kommentar om “Når er det klart for oppstart?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s