Mista rævva mens jeg spiser dritt

I går spurte min lillebror om jeg hadde sluttet med bloggen. NEI! Dere er sikkert flere som lurer på det samme. Jeg er ikke sluttet. Jeg er her! Vi har bare slitt med sykdom den siste tiden. En etter en har vi bikket under. Nå er vi på vei opp igjen. Men det er en vei dit. Jeg har nemlig skakkjørt alt av egne rutiner hva gjelder mat og trening. Grunnlaget i hverdagen min med andre ord.

Jeg har vært sløv på å spise gjennom dagen. Ergo jeg har mistet energi. Når kvelden kommer er det noe annet som også kommer snikende, nemlig søtsuget. Hva skjer da? Jo, jeg har tydd til lettvinte løsninger som ikke akkurat er rik på næring. Hovedinntaket mitt har vært smootie på morgenen og middag. Tror dere jeg har motstått søtsuget med altfor lite kcalorier i kroppen? Oh yes dere, jeg har spist dritt og tull og vas, som ikke har en eneste nytteverdi for annet enn den dårlige samvittigheten.

IMG_1509

Dette er faktisk et katastrofekosthold og man kan ikke fungere på dette i lengen. Det suger energi! Jeg er vant til å kunne stå på fra morgen til kveld. Full av energi. Etter mini er i seng holder jeg det gående i par timer før jeg roer ned og slapper av – med god samvittighet. Slik som det er nå faller jeg ned i sofaen, søkk sliten og vil bare se på tv til jeg klarer  å dra meg i seng. Tannpussen føles også som et ork. Det har alltid bare vært en vane jeg gjennomfører uten å tenke over det. Jeg sliter også med å stå opp om morgenen. Ikke føler jeg at søvnen har vært den beste heller. Å det aller verste er at hele ræva mi er blitt flat som ei pannekake igjen.

Når jeg ikke tar vare på meg selv eller kroppen min havner også selvfølelsen på bunn. Kosthold og bevegelse i hverdagen er alfa omega for å fungere optimalt, og det ene utfyller det andre. Jeg har vært slakk på kostholdet en periode nå, og hele min hverdag bærer preg av det. Ja, faktisk rakner.

Jeg klarer ikke å ha det slik. Jada, jada – hadde jeg hatt et skikkelig fokus nå under det jeg kaller influensaepidemien ville jeg ikke havnet i denne kjipe sirkelen. Det er jeg så inderlig klar over. Det er vi vel alle, er vi ikke? Det nytter ikke å gnåle om det. Man tar feile valg til tider. I mitt tilfelle har jeg bortprioritert meg selv, noe som egentlig bare er å skyte seg selv i leggen. Jeg sitter jo igjen som svarteper uten noen form for energi.

Da er det bare en ting å gjøre. Ta tak! Skjerpe seg!

Jeg er heldig som har en lidenskap innenfor området. Som utdannet personlig trener har jeg også kunnskapen om hvordan jeg skal fikse dette igjen. Det vet jeg at mange der ute ikke har. Lysten er der, men mangel på kunnskap gjør at man ikke helt greier å ta tak i problemet. Kjenner du deg igjen?

Fremover kommer jeg til å dele tips med dere om hvordan snu en slik trend, og hva man bør fokusere på i starten.

Vil dere gå den her veien sammen med meg? Flere som vil opp av sofaen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s