Er blitt en vandrende p-pille

I dag kan jeg med hundre prosent sikkerhet si at jeg på ingen som helst måte solgte inn livet som småbarnsforeldre. Budskapet jeg endte opp med å formidle var vel heller ‘velkommen til en verden av kaos’. Jeg hadde en FaceTime date med en av mine nærmeste venninner tidligere i dag. Hun elsker Iver, men i dag er jeg sikker på at FaceTime med meg og mini en time før hans leggetid, kan regnes som det beste prevensjonsmiddelet på markedet.

SAMSUNG CSC

To hjertevenner tidligere i sommer

I dag startet samtalen rundt klokken 18. En time før mini skulle sove. Siden Cecilie er gudmor til mini valgte vi å ta samtalen mens Iver enda var våken. 45 minutter senere, når samtalen ble avsluttet, er jeg sikker på at hun var svett.

For det første, Iver sin verste turbotid er fra 17-18.15 ca. Som om han skal presse ut siste rest av energi før han skal sove. For det andre får han aldri leke med min Mac. Å skulle prate sammen med gudmora gjennom dette utrolig morsomme «leketøyet» gikk alt annet enn strålende.

For å bestikke han til å sitte rolig under samtalen fikk mini det vi her hjemme kaller hirsepop. Skumpinner av mais og hirse. Noe han kun får ved spesielle anledninger, slik at vi har noe til nettopp bestikkelser. Det funket ikke i dag. Etter en hirsepop var inntatt gadd han ikke sitte mer. Her var det å trykke på macen som gjaldt. Eller rive i den.

Mannen min overtok duracell kaninen vår etter hvert. Jeg skulle da ta min venninne med på en guidet tur i huset. Iver syntes det var fryktelig morsomt at moren gikk rundt å skravlet med sin datamaskin, så han nektet å være sammen med far, og krøp etter. Jeg fikk vist badet, som forresten fløt av leker. Tidligere i dag når jeg skulle på butikken tømte jeg alle badelekene på gulvet, slik at mini skulle være underholdt mens jeg sminket meg. Som et parentes kan jeg forresten informere om at han lekte med de i cirka 30 sekunder, før han heller ville sleike på doskålen.

Når leggetid nærmer seg vet Iver å uttrykke seg dersom han ikke ikke får viljen sin. Etter å ha fulgt mammaen og macen noen minutter ville han heller leke med maskinen. Når det nok ikke ble akseptert hylte han, så det var bare å avslutte turen. Jeg tok i stedet mini med på sofaen så han kunne få delta i samtalen igjen. Det var gøy i ca 10 sekunder, før han på ny ville trykke og rive i den. Hva hendte? Det fikk han ikke, som resulterte i en runde med hyling.

Mannen tok på nytt den lille hissigproppen, og jeg gikk på soverommet for å skravle litt i fred der. Etter ca fire minutter visste det seg at klokken var blitt 18.45, og mini sku i seng. Det var bare å avslutte samtalen. Det siste min venninne sa før vi la på var; «Om ikke annet fikk jeg et innblikk i livet deres for tiden». Jeg var svett.

2 kommentarer om “Er blitt en vandrende p-pille

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s