Rebelske småbarnsforeldre

Før mannen og jeg ble foreldre kunne vi finne på ligge en hel søndag i sengen med Netflix eller HBO på macen. Å, for noen deilige søndager. Total avkobling. Ingen mobil, ingen stress. Bare masse deilige puter, en stor dyne og oss. Vi inntok lettvinte pastaretter i sengen, og koset oss med potetgull og brus mens tv-seriene surret.

Det er det slutt på etter lille kom til verden. En hel dag i sengen lar seg rett og slett ikke gjøre. Så kommende foreldre, utnytt late søndager! I går kveld la vi oss rundt klokken 22.30. Etter vi har lagt oss er det som om mini merker vi er kommet i rommet, hvor han skal over i vår seng. Vi er noen «softiser» som verdsetter søvn så høyt, at i stedet for å venne mini til å sove i egen seng hele natten, tar vi han over. Slik var det i går også. Mini kom over i vår seng, og sov videre som en pris.

Mannen innser at han i grunn ikke var så trett. Jeg kommer på at vi har glemt å spise potetgullet og dippen vi kjøpte inn til fredagskos. Tenk å handle inn fredagskos – så glemme at man har det. Jeg var skuffet over meg selv og fikk selvfølgelig akutt lyst på potetgullet. Mannen spør om jeg husker tiden før Iver var endel av livet vårt, når vi spiste potetgull på senga. «Nå kunne vi sett Modern Family på macen». Sukk. Det var tider. Etter en liten tenkepause utbryter jeg vill av begeistring av vi burde gjøre det. Mannen ler av meg. Vi kan da ikke spise potetgull og se tv-serie i senga med mini mellom oss. Jeg synes vi skal være noen rebeller, å gjøre nettopp det.

Me and my man, still feeling crrrazy

Så litt over halv elleve i går kveld sto jeg opp av sengen for å blande dip, skjenket brus i glass, klargjorde potetgull i en skål og tok med macen inn på soverommet. Vi startet en episode Modern Family uten at mini enset det. Jubelstemning. Det gikk fint. Vi så to episoder, og spiste hver vår dose med potetgull, før øynene ikke klarte mer. Det gikk ok. Mini klarte på et tidspunkt å røre så brått på armen, at den dundret i brusglasset mitt. Mens jeg prøvde å redde de hvite sengklærne fra colaflekker, la mini handen i dipskålen. Det føltes nok kaldt og ubehagelig, for han fjernet den umiddelbart, å la hånden full av dip på brystet mitt.

Likevel. Jeg la meg tilfreds. Blir lenge til neste tv kveld i sengen, men det var gøy å føle at man brøt noen regler. He,he. Det skal ikke så mye til for at jeg som nybakt mor føler meg som en liten rebell, som dere kanskje forstår.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s