En gjennomsnittlig kropp like etter fødselen

Fire dager etter fødselen. Å ja, jeg har på sykehustruse fordi jeg rett og slett ikke ønsket en gnagende truse der jeg var såpass sår. Tips, kjøp store truser til etterpå. Det trodde ikke jeg var så veldig nødvendig.

En fødsel er tøff både fysisk og psykisk. I forkant hadde jeg gruet meg endel til hvordan jeg ville se ut etter selve fødselen. Som en helt gjennomsnittlig person var jeg fult klar over at six packen  bare ikke ville være der, og helt ærlig syntes jeg det var vanskelig. Jeg gruet meg faktisk til hvordan kroppen min ville se ut etter jeg hadde født. I dag kan jeg kan meddele at jeg faktisk ikke brydde meg noe, overhodet, om de ekstra kiloene som var der etter ungen var presset ut! Jeg var så stolt over min lille sønn som jeg hadde satt til verden, at jeg bar magen med den største stolthet. Når jeg trillet eller bar den lille bylten tenkte jeg: “folk ser at jeg har satt dette livet til verden, folk forstår det påvirker kvinnekroppen”.

For det er helt normalt at kroppen endrer seg og at magen ikke trekker seg inn umiddelbart. Jeg unner av hele mitt hjerte de med kropp som trekker seg sammen, og ser absolutt helt smashing ut etter å ha født! Heia! Men jeg synes også det er viktig å vise hvordan en helt gjennomsnittlig person ser ut. Kanskje kan jeg hjelpe noen andre med å ikke grue seg, slik som jeg gjorde, fordi mediebildet ikke lenge før min fødsel visste bilder av hvor bra man faktisk kan se ut.

Den siste uken før lille kom til verden vaks magen min no grassalt, og vannet bare hopet seg opp overalt, også i ansiktet. Jeg var enorm og ville ikke gå ut døren. Men etter lille var presset ut enset jeg ikke verken vannet som hang igjen overalt eller babymagen som fortsatt var der. Bare timer etter jeg hadde født følte jeg meg så fin. Magen var jo tross alt halvert (for dere som har sett en kvinne de siste dagene før termin, vet at om magen er halvert hjelper det ikke, man ser man fortsatt høygravid ut). Jeg spradet rundt på fødeavdelingen i en liten singlet – jeg var jo fortsatt kokvarm etter alt arbeidet. Alle andre på avdelingen ser jo likedan ut, enten fordi de skal føde hvert øyeblikk, eller fordi de nettopp har født. Man vet nesten ikke om babyen er inni magen eller på yttersiden på damene der.

Det første min bror på ti år sa når han møtte meg, to dager etter lille kom til verden var: “men du har jo fortsatt mage!?” Jeg ble ikke lei meg i det hele tatt, og forklarte med den største selvfølge at dette var normalt. For det er det!

Så kjære alle medsøstre, bær magen med stolthet. Vi som har vært så heldige at vi har kunne bært frem et barn må glede oss over nettopp denne gaven, og være stolt! Ting tar tid etter at livet er blitt snudd helt på hodet og alt har endret seg. Man må lære seg så mye nytt, samtidig som man lærer seg en liten å kjenne.

Når man kjenner seg klar for det kan man begynne å tenke på å komme tilbake i form. Det er svært viktig at mor gjør dette helt i sitt eget tempo. Jeg begynte meget rolig. I dag, ni måneder senere, har jeg tatt av meg de ekstra kiloene jeg la på meg. Styrken min er enda langt unna det den var før jeg ble gravid. Men det kommer seg for hver treningsøkt, for hver dag som går. I neste innlegg vil jeg dele med dere hvordan jeg har kommet tilbake i form etter fødselen. For det er ingen umulig oppgave. Det krever bare tålmodighet.

6 kommentarer om “En gjennomsnittlig kropp like etter fødselen

 1. Hei☺️
  Først og fremst vil jeg rose deg for at du stiller opp slik for å vise at det slettes ikke er alle som er topptrente og bikiniklare rett etter en fødsel!👍🏻

  MEN, ja, for det er et ganske stort men her.. Hvordan kan du være sikker i din påstand at det er slik gjennomsnittskvinnen ser ut 4 dager etter fødsel? Jeg har ikke trent regelmessig på over 10år, men likevel mistet jeg både de ekstra kiloene og magen rett etter fødselen – dette med begge barna mine. Har også snakket med flere som har hatt det på samme måten, og vi føler oss nesten litt flau når det blir snakk om det! Er nesten som om vi blir beskyldt og anklaget for å ha et usunt fokus og får høre ene reprimanden etter den andre om hvor dumme vi er som slanker oss etter fødselen!

  Tanken min med dette rotete innlegget er egentlig at man skal være stolt av kroppen sin uansett – og SPESIELT etter en graviditet og fødsel! Men vær så snill – alt er «normalt», og ikke generaliser for mye!☺️

  Liker

  • Hei, Anita. Tusen takk for innspillet. Meningen med dette innlegget var å vise en annen versjon av kroppen etter fødselen, enn det som kanskje har vært synlig den siste tiden. Formuleringen er nok satt litt på spissen for å understreke poenget. Det er strålende du hjelper til med å belyse nettopp at man er forskjellig. Det vi opplever er jo grunnleggende likt. Kropp er flott, uansett fasong. Det viktigste er at man kan være fornøyd med seg selv.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s