Du er hva du tenker

Visste du at det er du som bestemmer hva du skal føle? Vi har alle en indre stemme og vi har alle kontinuerlig en indre dialog med oss selv. Her er vi det selv som bestemmer hvordan dialogen skal være. Skal den være positiv eller skal den være negativ? Vi kan gå rundt hele dagen å si til oss selv: “Å så tykk jeg er”. Da føler vi oss tykk. Det vi tenker, det føler vi. Dersom jeg går rundt å sier til meg selv at jeg er lykkelig, er det lykke jeg kjenner på. Dersom jeg går rundt å sier til meg selv at det er for få timer i døgnet er det følelsen stress jeg velger å kjenne på.

Skjønner du hvor jeg vil? Det er helt opp til oss selv hvordan vi velger å fokusere. Vi kan fokusere på det negative eller vi kan velge å fokusere på det positive.

Jeg brukte et eksempel i telefonen i sta. Mannen, lille og jeg var oppe hos min bonusmor i går ettermiddag. Dersom jeg velger å fokusere på at hun egentlig ikke ville ha besøk av oss vil det være følelsen jeg sitter igjen med:

  1. “Pappa og lillebror var borte – hun ville sikkert ha alene tid”
  2. “Hun skrev en tekstmelding – hun ville sikkert ikke snakke med oss”
  3. “Hun gjespet – hun ville nok at vi skulle dra så hun fikk slappe av”

Eller jeg kan velge å fokusere slik:

  1. “Pappa og lillebror var borte – hun ble sikkert glad for selskap”
  2. “Hun lekte masse sammen med Iver – det var sikkert veldig koselig med babybesøk”
  3. “Hun gjespet – det var sikkert kjempedeilig at vi var der å spredte godt humør etter en lang dag på jobb”

Velger jeg å fokusere på de første punktene blir jeg nedfor og trist. Velger jeg å fokusere på de nederste punktene blir jeg glad og kjenner på lykke. Jeg syntes det var veldig hyggelig å være der oppe. Vi lo og skravlet masse. Min bonusmor virket også meget glad. Jeg velger derfor å fokusere på at hun også satt pris på å være sammen med oss.

Ser dere hvor lett det er å grave sin egen grav? Følelsene dine kommer fra dine egen tanker. Å tankene dine kan du selv kontrollere. Er ikke det fint å tenke på?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s