Shepherds pie for store og små

Personlig er jeg superfan av mat som er sunt og godt, stappet med viktige næringsstoffer og som er lett å lage. Etter lille kom til verden setter jeg ekstra stor pris på mat som ferdiggjør seg selv i stekovnen. Da kan jeg ferdigstille maten til lille, og dekke bordet uten at noe brenner seg eller at det blir stress. I disse deilige høsttider laget jeg Shephers pie med det jeg måtte finne i kjøleskapet. Oppskriften er hentet fra Trines Matblogg, er gjort babyvennlig, samt laget etter innholdet i kjøleskapet vårt. Siden det er lammesesong brukte jeg kjøttdeig av lam i gryten. Denne oppskriften er beregnet til fire porsjoner.

Rotgrønnsaksmos

 • 700 gram rotgrønnsaker i alle varianter, ta det du måtte ha
 • 1 eggeplomme
 • 1 ss smør uten salt
 • pepper
Kjøttstuing

 • 500 gram karbonadedeig av storfe eller lam
 • 1 løk, finhakket
 • 100 gram sellerirot, i terninger
 • 2 gulrøtter, i terninger
 • 2 ss tomatpure
 • 1 boks grovhakkene tomater (merket Coppola er uten tilsatt salt, kjøpt på Coop)
 • 2-3 dl vann
 • 2 stykk laurbærblader
 • en liten skvett vineddik (mini her tåler litt eddik, men kan droppes)
 • frisk rosmarin eller timian
 • pepper

Skrell rotgrønnsakene, del disse i jevnstore biter og kok de til de er møre. Mos grønnsakene etter eget ønske. Mini her er glad i litt klumper, så grønnsakene ble grovt moset i dette hjemmet. Tilsett deretter smør, eggeplomme og litt pepper, som du rører sammen.

Sett ovnen på 225 grader. Brun kjøttdeigen i en høy stekepanne. Sett av kjøttet mens du klargjør resten. Bruk den samme stekepannen til å steke løken blank i olje, før du tilsetter gulrøtter og sellerirot. Tilsett tomatpure og la det surre ca 1 minutt før du setter de hermetiske tomatene, vann, laurbærblad, vineddik og kjøttet i stekepannen. La kjøttblandingen putre på lav varme i ca 10 minutter. Smak til med pepper og friske urter.

Her tok jeg av en stor øse med kjøttblanding og en stor øse med rotgrønnsaker til mini. Legg resten av kjøttblandingen utover i en ildfast form, før du fordeler rotmosen over. Strø noen fingre salt over på toppen. Stekes midt i oven i ca 20 minutter.

Men retten stekes i ovnen klargjør du maten til mini. Kjør kjøttdeig, rotgrønnsaker og friske urter med en stavmikser til du har ønsket konsistens. Mini er veldig glad i basilikumsmak i maten sin så jeg tilsatte litt ekstra basilikum. En porsjon ble satt til avkjøling mens retten i ovnen gjorde seg ferdig. Resten av det jeg moset med stavmikseren frøs jeg ned i passe porsjoner så mini har flere middager.

Serverte retten til de voksne med friske urter. Smakte himmelsk. Mini elsket også dette.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s