Tenke ut egne tanker

I dag har jeg jobbet med mental trening. Det er så utrolig givende, rett og slett. Jeg simpelthen elsker det! I noen år nå har jeg jobbet aktivt med innholdet i boken til Erik Bertrand Larssen, Bli best med mental trening. Det er nok en av grunnene til at vi i dag bor i skogen.

Å flytte i skogen var helt klart et riktig valg. Jeg kjenner på det hver eneste dag. Den indre roen jeg har fått kan faktisk ikke beskrives med ord. Vi har bodd her i over en måned nå, og jeg er så lykkelig som jeg aldri før har vært. Jeg har ikke kjedet meg en eneste dag. Likevel har jeg mer tid enn jeg aldri før har hatt. Det handler nok i all hovedsak om prioriteringer. Men det er noe med disse omgivelsene som gjør at jeg fyller hverdagen med det jeg alltid har drømt om å fylle hverdagen med. Jeg får deilig frisk luft i nesen hver eneste dag. Jeg ser bjørkeskogen og puster meg magen hver eneste dag. Jeg tenker ut tankene mine hver eneste dag. Det er nemlig ikke i alle perioder av livet mitt jeg har vært flink nok til akkurat det å tenke ut egne tanker.

Jeg må være i naturen. Det er et av mine fundamentale behov. Mine fundamentale behov er frisk luft i lungene, indre ro (som jeg oftest finner i naturen) og optimal helse. Det som er optimal helse for meg får jeg gjennom et variert og godt kosthold, og fysisk aktivitet. Når disse brikkene ligger til grunn kan jeg være kreativ, jeg kan utforske mine drømmer og jeg kan jobbe for oppnåelse disse. Jeg har overskudd og kjenner på mestring og lykke.

Å kjenne på disse følelse kommer fra en positiv indre dialog. Du har kontinuerlig en indre dialog med deg selv, og faktisk føler du det du tenker. Fordelen med akkurat det er at du kan trene deg opp til å være positiv, og du kan justere den indre dialogen slik at den gagner deg. Når mine fundamentale behov er oppfylt trenger jeg ikke jobbe mentalt for å ha en positiv indre dialog. Da er dialogen naturlig lystig. Derfor er det så viktig for meg å få vært ute i naturen, at jeg spiser variert og at jeg trener. Rakner et punkt for meg, rakner erfaringsmessig de andre også. Da må jeg jobbe ekstra hardt.

Her i skogen har jeg den indre roen. Jeg ikke trenger å jobbe så hardt for å dekke mine grunnleggende behov, ergo jeg har overskudd til å fokusere på mine større drømmer. Jeg kjenner at jeg vekser for hver eneste dag som går. Hver eneste dag kommer jeg nærmere både meg selv og mine drømmer. Å ta sats og snu opp ned på livet er kanskje noe av det beste jeg har gjort. Jeg er godt forberedt på å gå på noen smeller på veien, men jeg skal holde fokus.

Har du definert dine fundamentale behov og verdier? Jeg kan anbefale det på det sterkeste.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s