Spiser du kylling proppet med medikamenter?

Jeg er utrolig glad i kylling. Lyst og lett kjøtt, samt en meget god proteinkilde. MEN jeg spiser IKKE kyllinger som er fôret opp på nasarin. Prior og Solvinge er blant leverandørene jeg IKKE kjøper kylling fra. Vi bruker Holte Gård eller Stange Gård sine økologiske kyllingprodukter. Jeg synes det er fantastisk at Rema 1000 selger Stange kylling, slik at vi som ikke lengre bor i by også får tak i kylling som ikke er foret opp på antibiotika under grusomme kår. Det synes jeg er helt toppers altså! Jeg har ikke tatt stilling til hva jeg mener om Rema sitt aksjeoppkjøp i Stange.

Stange sine kyllinger kommer fra lokale bønder med strenge krav til kvalitetssikring. De fores  med naturlig hvete, havre og mais, helt uten medikamenter og vekstfremmende stoffer. Da de ikke får medikamenter er god hygiene og plass svært viktig for å unngå sykdommer. Jeg for min del anser det som en selvfølge når det kommer til mat jeg inntar og betaler gladelig en litt større sum for kjøtt med bedre smak som jeg er trygg på.

For en kylling betalte vi ikke så fryktelig mye. Den gav oss to deilig bryst, to flotte lår og noe salatkjøtt, samt ben til å lage kyllingkraft av. Alt i alt gir dette mye mat vi er sikker på kvaliteten av. Det tar heller ikke spesielt lang tid å tilberede en kylling. Stekingen skjer av seg selv i ovnen, det må bare beregnes tid på å ha den der. Vi brukte ca tre minutter i forkant av stekingen på klargjøring med urter og krydder. Det tok meg ca sju minutter å dele bryst, lår og finrenske salatkjøttet. Lage kraft er heller ingen kokkekunst, det tar kun litt tid å koke kraften på komfyren.

Det er altså ingen grunn til å velge ferdig kyllingfilet fremfor økologisk, sunn kylling!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s