Kong Vinter har ankommet skogen

I går sen ettermiddag var mannen og jeg på en løpetur i skogen. Halvveis i økta begynte det å sludde rett og slett. Store, tunge, våte snøkorn slo oss hard i ansiktet mens vi løp innover traktorveien. Innen økta var ferdig var vi begge kliss våte. Slik kan den nordnorske høsten være. Jeg tenkte at vi nå går en kaldere tid i møte, men fokuserte på det jeg elsker med høsten.

For meg som så inderlig elsker høsten kan dere kan tro det var et slag i trynet å våkne opp i dag til et hvitt teppe ute. Jeg tviler på at denne snøen blir liggende, men på sett og vis har Kong Vinter begynt å melde sin ankomst. For meg er det bare å mentalt fokusere på det positive slik at jeg ikke skal bruke hele dagen i dag på å surne.

Jeg spurte mannen, som var jublende lykkelig, hvorfor han ble glad av det hvite teppet. Han liker det hvite lyset og den kalde, rene luften vinteren har med seg. Lillebror kom ikke lenge etter løpende inn her. Han var i ekstase: “Jeg har laget min første snøball!” Jeg måtte spørre han også om hvorfor han var så glad. Han gledet seg til sesongen med slalåm og scooter som nærmer seg nå. De ser altså på det første snøfallet mer lystbetont enn meg. Bonusmor var også en tur innom. Jeg måtte spørre henne hva hun syntes om dette med snøen som laver ned. Hun likte det. Hennes begrunnelse var at det tyder på at julen og den koselige mørketiden snart her er.

I dag skal jeg fokusere på alt det fine Kong Vinter tar med seg. Jeg også elsker lyset snøen gir. Den friske kalde luften. Treningen i snømåking. Deilig ullundertøy og kakao inne etter en aktiv dag ute. Skiturer er mindfullness for meg. I år skal jeg virkelig lære meg å stå på randonee. Renne på akebrett i bakken på gården. Jeg kjenner nå at det første snøfallet plutselig ble lystbetont for meg også. Det er utrolig hva mental innstilling og hvor du legger fokus har å si..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s